Wedstrijdverslagen 19/20-03-2016

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – VVC Beernem
Eindstand: 2-2 (0-1)

Geen gemakkelijke wedstrijd op het programma voor onze beloften met de komst van het 3de geklasseerde VVC Beernem. Door gekwetsten en geschorsten was het harken om aan een valabele ploeg te geraken, gelukkig waren onze Gentse studenten Brolin, Jarvid en Zubi op tijd terug om de ploeg aan te vullen. 13’ eerste gevaar met een afstandsschot van de bezoekers dat over gaat. Maar in de 16’ is het toch raak, actie over rechts, Nils stapt uit maar komt net te laat, achterlijn wordt gehaald, balletje mooi achteruit binnengetrapt tussen de benen van keeper Gert, 0-1. 19’ actie Sam, balverlies, snelle counter, speler alleen op Gert af die gelukkig redding brengt. 21’ afstandsschot VVC dat tegen de pal terecht komt. 32’ 1ste echte kans KRC, lange bal van Sam naar kapitein Pieter die alleen op doel afgaat maar overhaast naast en over trapt, hier hadden we meer verwacht van onze Gouden Stier!! 42’ actie van Sam die alleen op doel kan afgaan, maar ook nu blijft de afwerking achterwege, ruststand 0-1.

57’ Nils met een misstap die dadelijk afgestapt wordt en KRC staat 0-2 achter. 68’ actie Sam aan de achterlijn, maar niemand op de juiste plaats om af te werken. 79’Pieter met een actie op links, mooie voorzet naar achter waar de inkomende Jeroen Dorné de aansluitingstreffer binnentrapt. 84’ vrije trap van Nils in het pak, verdediger kopt tegen een ploegmaat aan, bal zo in de voeten van Sam, harde trap van Sam, keeper brengt redding maar kan de bal niet klemmen en het is de aanstormende Samy die de gelijkmaker binnentrapt, 2-2 meteen ook de eindstand. Mooi resultaat voor onze beloften die vooral veel karakter getoond hebben, het bakje bier na de wedstrijd aangeboden door het bestuur was dus zeker meer dan verdiend.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie (1), Nils Desaever, Bjorn Pylyser, Yoni Decklerck, Jeroen Dorné (1), Sam Mortier, Peter de Buck, Pieter Geerts, Brolin Gruwé, Jarvid Gruwé, Zubi Zamani, Styn Geryl

 

1ste Elftal
KSV Diksmuide - KRC De Panne
Eindstand: 3-1 (0-0)

Na de 1-2 thuisnederlaag van vorige week tegen EVC Beselare, die de kansen op een plaatsje in de eindronde serieus verminderde, stond er op zaterdagavond een moeilijke verplaatsing naar het op de 3de plaats geklasseerde KSV Diksmuide op het programma. De thuisploeg zeker boordevol vertrouwen na de 1-6 overwinning van vorige week op het veld van SP Keiem. KRC zonder de geelgeschorste Halim Zouber, waardoor Harm Blomme na zijn 2 schorsingsdagen terug in de ploeg stond. Erg, erg rustige start van de wedstrijd met erg veel middenveldspel waar het vooral KRC was dat het balbezit gehad en het balletje goed rondspeelde. 13’ is het toch de thuisploeg dat voor het eerste gevaar zorgt met een actie over links, mooi vrijgemaakt maar het schot gaat gelukkig voorlangs. 17’ Christopher Verbeke met een mooi aanname, mooi gedraaid maar zijn schot gaat hoog over. 19’ mooie voorzet Ludo, Christopher tikt de bal tot bij Rick die net niet bij de bal kan om af te drukken. 23’ grote kans voor KRC, vrije trap Steve, Christopher alleen voor doel maar erg slecht gekopt. 32’ voorzet van Rob, Ferre volledig vrij aan de 2de paal maar hij mist volledig zijn schot, hier moest het altijd 0-1 gestaan hebben. 1ste helft loopt rustig naar zijn einde, beide kepers blijven zo goed als werkloos en onze Ratjes hebben de wedstrijd mooi onder controle. Ruststand 0-0.

2de helft kan niet slechter starten want reeds na 30 seconden doet Ludo een onnodige tackle aan de zijgrens van het strafschopgebied, contact met de thuisspeler die natuurlijk plat gaat. Strafschop gefloten door scheidsrechter Dean Praet en het is kapitein Vandewaetere Arne die de strafschop omzet, 1-0 voor de thuisploeg, een droomstart van de 2de helft voor KSCD. 52’ fout van Nico aan de grens van de 16, mooie plaats voor een vrije trap die veel te gemakkelijk binnengetrapt wordt door Genouw Kenneth, naast een blijkbaar totaal verraste keeper Kevin Dehaerne, 2-0 en de thuisploeg op rozen. 62’ afstandsschot van Steve Eyland, bots voor thuiskeeper Vanisacker Fabrice maar toch recht in zijn handen. 65’ mooi opgebouwde aanval van de thuisploeg, schot in de korte hoek maar Kevin gaat goed plat. 71’ valt de thuisploeg met 10 door een 2de gele kaart voor De Kesel Kenneth 72’ vrije trap Steve, Nicolas komt goed ingelopen maar kopt jammer genoeg over. 77’ corner Steve op rechts, bal verlengd tot bij Harm aan de 2de paal maar veel te slap op doel getrapt zodat de bal kan weggewerkt worden. 83’ is de wedstrijd helemaal gespeeld wanneer de thuisploeg op een tegenaanval via kapitein Vandewaetere de 3-0 op het bord kan zetten. Het is Nico die op strafschop na een fout op Wouter in de 16, voor het eerreddende doelpunt zorgt en de eindstand vastlegt op 3-1. Jammerlijke nederlaag voor KRC dat eigenlijk op geen enkel moment de mindere was van de thuisploeg, thuisploeg die natuurlijk snel de wedstrijd besliste na de rust met 2 stilstaande fases. Een plaatsje in de eindronde is nu zo goed als onhaalbaar geworden zodat de laatste 3 wedstrijden zonder al te veel druk kunnen afgewerkt worden, te beginnen met een mooie thuiswedstrijd op zondag 3 april tegen kersvers kampioen SK Nieuwkerke dat door een 7-0 overwinning tegen Keiem de meer dan verdiende kampioen werd.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Ludovic Lecat, Harm Blomme, Nicolas Platteeuw (1), Dorné Wouter, Eyland Sven (58’ Lomba Simoes Marc), Rob Deblock, Eyland Steve, Verdonck Ferre (79’Mortier Sam), Hassen Rick, Verbeke Christopher. Reservedoelman Gert Dawyndt en Jurgen Schoolaert bleven op de bank. Er was geel voor Ludovic Lecat, Harm Blomme, Nicolas Platteeuw en Rob Deblock, allen voor spelfouten.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite 2 KVVC U13 – WS Brussels 0-3
Elite 2 KVVC U14 - WS Brussels 0-3
WS Brussels - Elite 2 KVVC U15 5-0
WS Brussels - Elite 2 KVVC U16 4-1
Elite 2 KVVC U17 – WS Brussels 0-5
Elite 2 KVVC U19 – WS Brussels 3-7
VC Ichtegem - GU 15 KRC 1-4
SK Vlamertinge - GU21 KRC 0-4

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 1 april:
20uur: Veldegem – beloften KRC

Zaterdag 2 april:
14uur30: GU13 KRC – WS Adinkerke
14uur30: GU15 KRC – VV Koekelare
19uur: GU21 KRC – KSV Veurne

Zondag 3 april:
15uur: 1ste elftal KRC – SK Nieuwkerke