Wedstrijdverslagen 21/22-11-2015

Bijzondere Reserven
KRC De Panne - Veldegem
Eindstand: 3-1

Geen verslag ontvangen

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Kevin Deman, Jurgen Schoolaert, Harm Blomme, Dries Dawyndt, Yoni Declerck, Jeroen Dorné, Tom Ameloot, Rick Hassen, Styn Geryl(1), Kevin Desaver(2), Ruben Hoorne, Dieter Deriemaeker, Brolin Gruwé.

 

1ste Elftal
SK Nieuwkerke- KRC De Panne
Eindstand: 0-0

Een erg moeilijke wedstrijd op het programma voor onze Ratjes met de verplaatsing naar leider SK Nieuwkerke, sterk bezig met een 21 op 21, 7 overwinningen op rij dus. KRC ook goed bezig hoopte ook een vervolg te breiden aan zijn reeks van 9 wedstrijden zonder nederlaag. KRC zonder de geelgeschorste Nicolas Platteeuw, roodgeschorste Ludovic Lecat en nog steeds gekwetste Nils Desaever moest zich dus vooral achteraan aanpassen.

Winterse omstandigheden met een zwaar liggend, maar nog redelijk bespeelbaar veld. 6’ eerste echte doelpoging van de wedstrijd met een mooie actie van Marc Lomba op rechts, een schot naar de verste paal dat voorbij het doel gaat. Daarna veel middenveldspel zonder dat de doelmannen in actie moeten komen maar in de 28’een erg grote kans voor KRC als Steve Eyland met een mooie pas Marc alleen voor de keeper brengt, Marc kan voorbij de keeper trappen maar de bal verliest vaart en blijft voor juist voor doel in de modder steken zodat een verdediger nog in extremis kan wegtrappen. 36’ mooi gegeven corner van Steve, een alleenstaande Sylvain kan op doel koppen maar over, hier zat veel meer in. 38’ eigenlijk het eerste gevaar van Nieuwkerke wanneer doelman Kevin na een corner de bal lost, gelukkig kan deze nog weggetrapt worden voor het gevaarlijk wordt. 41’ terug de thuisploeg op links, bal doorgekopt en aan de 1ste paal gelukkig ruim naast getrapt. 45’ vrije trap Jelle in het pak, bal gaat maar op een miraculeuze wijze niet in doel. Ruststand 0-0 met zeker de beste kansen voor een goed georganiseerd spelend KRC.

Terug een erg rustig begin van de 2de helft met in de 54’ een mooie trap uit de 2de lijn van Ferre Verdonck, bal gaat juist naast. 56’ Nieuwkerke met een actie op links, doelman Kevin kan mooi afweren in corner. 66’ balverlies achteraan bij KRC, speler alleen op doel af maar Kevin toont terug dat hij in supervorm steekt en brengt mooi redding. 68’ terug de thuisploeg en terug is het Kevin die redding moet brengen. Daarna bloedt de wedstrijd dood en worden de keepers niet meer aan het werk gezet. Eindstand 0-0 waarmee beide ploegen zich kunnen verzoenen met de betere kansen in de 1ste helft voor KRC, 2de helft was het de thuisploeg die de betere kansen afdwong.

Hiermee wordt de zegereeks van Nieuwkerke onderbroken en bouwt KRC verder aan zijn ongeslagen reeks van wedstrijden die nu op 10 komt.

Na 3 gelijke spelen op rij, hoopt iedereen bij KRC nu zondag terug aan te knopen met een overwinning met de komst van SK Elverdinge. Tegenstander die zeker niet onderschat mag worden gezien zij op deze speeldag met ruime 5-1 cijfers wonnen tegen het toch bovenaan gerangschikte Keiem. En Elverdinge is thuis een beetje een zwart beest voor KRC want in de laatste 2 thuiswedstrijden tegen Elverdinge verloor KRC met 3-5 en 2-6.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Sam Mortier, Jelle Wils (61’ Halim Zouber), Rob Deblock, Wouter Dorné, Sven Eyland, Steve Eyland ( 87’Harm Blomme), Sylvain Roels, Ferre Verdonck, Christopher Verbeke, Marc Lomba( 81’ Jurgen Schoolaert)

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Marc Lomba en Sam Mortier, beiden voor spelfouten.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite 2 KVVC U13 – Lommel United 0-12
Elite 2 KVVC U14 – Lommel United 0-9
Lommel United -Elite 2 KVVC U15 3-1
Lommel United - Elite 2 KVVC U16 2-2
Elite 2 KVVC U17 – Lommel United 2-5
Elite 2 KVVC U19 – Lommel United 3-3
Davo Westende - GU 15 KRC 8-1
KSV Veurne - GU21 KRC 3-2

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 27 november
20uur: SK Steenbrugge- beloften KRC

Zaterdag 28 november
10uur30: Elite 2 U13 KVVC- Patro Eisden
10uur30: Elite 2 U14 KVVC -Patro Eisden
14uur30: GU13 KRC- WS Houthulst
14uur30: GU15 KRC- SK Snaaskerke

Zondag 29 november
10uur30: oefenwedstrijd Eendracht De Haan - GU21 KRC
15uur: 1ste elftal KRC- SK Elverdinge