Wedstrijdverslagen 8/9-04-2017

Bijzondere Reserven
FC Moerkerke - KRC De Panne
Eindstand: 5-0 FF

Moerkerke was in de onmogelijkheid om de wedstrijd te laten doorgaan op vrijdagavond zodat onze beloften terug moesten forfait geven voor een wedstrijd op zaterdagnamiddag, gezien ook het 1ste elftal op zaterdagavond diende te spelen. Hoog tijd dat de KBVB eens inziet dat ploegen die op hoger niveau (provinciaal of bijzonder) willen spelen, hun wedstrijden liever op vrijdagavond dan op zaterdagnamiddag zien plaatsvinden in functie van de wedstrijd van het 1ste elftal.

 

1ste Elftal
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 0-3 (0-1)

Op zaterdagavond stond de derby tussen KSV Veurne en KRC op het programma, steeds een wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt.

De thuisploeg had reeds een feestavond gepland met een kippetjesfestijn voor de wedstrijd en was meer dan zeker revanche te zullen nemen voor hun 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd.

KRC trok verzwakt voor de kortste verplaatsing van het jaar naar Veurne want een van de KRC- sterkhouders Christopher Verbeke was geel geschorst en Julien Dever viel nog gekwetst uit in de opwarming, zodat trainer Chris Plaisier wat moest sleutelen aan zijn elftal voor de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg. En natuurlijk niet te vergeten de afwezigheid van de langdurig geblesseerden Rob Deblock, Wesley Butaye en Jordy Schoolaert.

Jammer genoeg kon TUURKE KESTELOOT het weer niet nalaten om voor de zoveelste keer terug onze Ratjes wat te kleineren voor de wedstrijd. Onder andere opmerkingen over KRC’s gekende stijl, de beperkte kwaliteiten van KRC, en dat met de VELE kwaliteiten waarover Veurne beschikt KRC eigenlijk in de pan zou moeten gehakt worden.

Uitlatingen die over weinig respect over een tegenstander getuigen, maar natuurlijk zorgen voor nog meer motivatie bij onze Ratjes die duidelijk eens wilden tonen over welke beperkte kwaliteiten zij beschikken.

KSV VEURNE getuigde dus voor de zoveelste keer over erg weinig respect voor KRC, maar toonde natuurlijk voor de zoveelste keer dat ze over genoeg zelfoverschatting over hun eigen ploeg beschikken.

Tijdens de wedstrijd was duidelijk te zien dat de ploeg van KRC een TEAM vormde tegen de 11 individuen van de thuisploeg, waar het bestuur van KSV Veurne duidelijk opteert om grote namen binnen te halen, terwijl KRC op een gezonde financiële basis verder werkt en eigen jeugd kansen blijven krijgen zonder grote namen te moeten binnenhalen aan buitensporige prijzen op niveau 3de provinciale.

Ook de “ontvangst ”van het KRC-bestuur tijdens de rust toonde weinig respect voor de tegenstander van de thuisploeg.

Allemaal jammer, maar waarom Veurne zo gefrustreerd is ten opzichte van KRC is nog steeds niet duidelijk, sportief was KRC natuurlijk in de laatste 5 wedstrijden duidelijk veel beter met een 13 op 15.

Redelijk grote opkomst voor de derby die rustig begon onder leiding van de jonge veelbelovende scheidsrechter Timon Hillewaere maar bij het 1ste echte doelgevaar was het reeds raak. Een aanval van KRC over links, bal wordt stuntelig ontzet bij de thuisploeg recht ion de voeten van Kevin Berteaux die niet twijfelt en hard de 0-1 binnentrapt, voor Kevin meteen het 4de doelpunt op rij in zijn laatste 4 wedstrijden. 16’ terug een mooie actie van KRC, bal via Kevin naar Wouter Dorné die de bal juist naast de verste paal plaatst. 23’ lange bal vooruit van Halim, twijfel bij de thuisverdediging, Kevin Berteaux blijft druk zetten, kan de bal recupereren en binnen trappen. Scheids keurt echter dit doelpunt af voor een meer dan twijfelachtige duwfout van Kevin, hier komt de thuisploeg zeer goed weg. Beetje bij beetje komt de thuisploeg beter in de wedstrijd en moet KRC wat meer in de organisatie kruipen. 30’ een bal diep voor Tim Vanhee die uit een scherpe hoek op doel kan trappen maar zijn schot gaat over. 35’ dom balverlies centraal van Rick, actie van Hans De Bevere die echter op Diego trapt, in de rebound komt er nog een schot uit de 2de lijn dat naast gaat. 37’ nog een vrije trap van Vanhee, inkomende speler kopt over doel. Ruststand 0-1 na een 1ste helft met weinig goed voetbal, veel fouten en dus veel stilstand.

2de helft hetzelfde spelbeeld, de thuisploeg veel aan de bal maar eigenlijk maar echt gevaarlijk op vrije trappen en corners tegen KRC dat goed georganiseerd blijft spelen en waar iedereen voor iedereen werkt. 53’ vrije trap van Jan Kesteloot, volgend jaar nieuw bij KRC, bal wordt doorgekopt maar recht in de handen van doelman Diego. 55’vrije trap op links van KSV, Diego bokst de bal weg, schot op doel uit de 2de lijn maar de bal wordt nog voor de lijn weg getrapt in corner. 59’ terug Vanhee met een erg mooi getrapte vrije trap, Diego terug op de goede plaats en hij tikt de bal mooi over doel. 68’ nog eens een scherpe tegenprik van KRC, Kevin Berteaux op links, mooie voorzet naar Steve Eyland aan de 2de paal, Steve legt terug voor zijn broer Steve die echter hoog over trapt, hier zat veel meer in. 78’ nog een trap uit de 2de lijn van Diego Fieuw, recht in de handen van doelman Diego. 86’ wordt de match beslist als Kevin Berteaux kan doorgaan, de bal verliest maar toch nog kan recupereren en de 0-2 binnentrapt. 88’ nog een aanval over rechts van de thuisploeg, mooie voorzet maar het is kapitein Nicolas Platteeuw die de bal nog kan weg trappen. En het is uiteindelijk ex-Veurnespeler Marc Lomba die de match nog beslist door in de laatste actie van de match de 0-3 binnen te trappen. Wedstrijd wordt dadelijk afgefloten en natuurlijk dolle vreugde bij KRC en veel frustratie bij de thuisploeg.

Met zijn” beperkte voetballers” nam KRC zo terug de maat van de veel betere voetballers van de thuisploeg en behaalt zo een 16 op 18 in de laatste 6 matchen tegen Veurne. KRC staat nu op een mooie 6 de plaats met 47 punten, zelfde plaats als vorig jaar met 1 puntje minder. Winst in de laatste thuiswedstrijd betekent 50 punten, beter dus dan vorig jaar en dat was het streefdoel voor het begin van het seizoen. Dus nog een alles geven voor KRC in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw, Jelle Wils, Halim Zouber, Jensi Callewaert (70’ Marc Lomba (1)), Sven Eyland, Wouter Dorné (88’Ferre Verdonck), Steve Eyland, Rick Hassen, Kevin Berteaux (2)

Han Dewinter en Julien Dever bleven op de bank.

Er was geel voor Wouter Dorné, Ludovic Lecat, Steve Eyland, Rick Hassen en Jelle wils.

Voor Wouter en Ludo was het hun 3de gele kaart, zodat zij de laatste wedstrijd van het seizoen moeten missen, de thuismatch tegen BS Geluveld.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
White star Brussels - Elite KVVC U13 0-5 FF
White Star Brussels - Elite KVVC U14 0-5 FF
Kmsk Deinze - Elite KVVC U15 3-1
KMSK Deinze - Elite KVVC U16 4-0
Elite KVVC U17 – KMSK Deinze 4-3
Elite KVVC U19 – KMSK Deinze 3-3
GU 15 KRC bye
GU17 KRC - SVD Kortemark 6-4
GU21 KRC – SK Zwevezele 5-0 Forfait

Volgende wedstrijden:

Woensdag 12 april:
19uur: GU15 KRC – Excl. Zedelgem

Vrijdag 21 april:
20uur: KFC Heist – bijzondere beloften KRC

Zaterdag 22 april:
9uur: Davo Westende – GU17 KRC
10uur: Elite 2 U14 KVVC- VW Hamme
10uur: Elite 2 U13 KVVC - VW Hamme
13uur: FC Varsenare – GU15 KRC
13uur30: VVG Alveringem – GU13 KRC
16uur30: SK Torhout – GU21 KRC

Zondag 23 april:
15uur: 1ste elftal KRC- BS Geluveld