Wedstrijdverslagen 10/11-02-2018

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KFC Heist

Gezien de winterse omstandigheden werd de verstandigste beslissing genomen en werd de thuiswedstrijd tegen leider KFC Heist afgelast. Een beetje extra rust die deugd zal doen want maandagavond spelen onze beloften nog een inhaalwedstrijd op het veld van Jong Male.

 

1ste Elftal
BS Geluveld - KRC De Panne
Eindstand: 3-1 (2-1)

Na de zeer slappe wedstrijd van vorige week thuis tegen Merkem, hoopte iedereen dat onze jongens zich konden herpakken op verplaatsing naar BS Geluveld, zeer slecht bezig met een recente 0 op 21 in hun laatste 7 wedstrijden. Maar iedereen weet dat KRC het meestal laat afweten in de op papier gemakkelijke opdrachten, hopelijk draait het nu eens anders uit. Veel beter kan de wedstrijd niet beginnen want in de 4’ kan Christopher Verbeke op aangeven van Alexandre Protin in de 0-1 op het bord zetten. In het eerste kwartier missen Christopher en Alexandre nog elk een uitstekende kans om de voorsprong te vergroten en dat zal KRC zuur opbreken. Na een goed openingskwartier begint KRC meer en meer te zwalpen, vele verkeerde beslissingen, te laks in de duels en het is dan ook normaal dat in de 22’ de thuisploegploeg met een doelpunt van Callemein de stand op 1-1 brengt. KRC blijft maar aanmodderen en in de 40’ is het Carron die de thuisploeg op een 2-1 voorsprong bij de rust brengt. Hopelijk brengt de rust wat beterschap bij KRC maar niks is minder waar, KRC hangt als los zand aan elkaar en het is eigenlijk maar doelman Diego, die ook nog een strafschop pakt, die op peil is. Trainer Chris Plaisier kon gerust zijn 10 veldspelers vervangen, zo zwak is de ploegprestatie.

In de 52’ brengt thuisspeler Callemein met zijn 2de doelpunt de eindstand op 3-1. En om de wanprestatie helemaal te bekronen smeert Christopher Verbeke zichzelf nog een rechtstreekse rode kaart aan door veel te wild een tegenstander aan te trappen, wat waarschijnlijk een schorsing van enkele weken wordt. Meer dan verdiende nederlaag voor KRC na een beschamende ploegprestatie. Trainer, ploegafgevaardigde en supporters werden serieus in de steek gelaten door hun ploeg!!!! Het is nu bang afwachten wat het volgende week wordt met de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Brielen Sport dat met 4 puntjes helemaal onderaan het klassement bengelt. Met de inzet en mentaliteit die vandaag getoond werd zal het zeker niet lukken om de 3 punten thuis te houden. Het is tijd dat iedere speler eens diep nadenkt over het bedenkelijk niveau dat maar gehaald wordt in bepaalde wedstrijden vooral tegen de “mindere” ploegen, er is duidelijk een mentaliteitsprobleem bij onze spelers.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Jeremy Carrein, Nicolas Platteeuw, Halim Zouber (84’Halim Zouber), Styn Dumon, Arnaud Mulisa Kalisa, Alexandre Protin, Wouter Dorné (57’Jensi Callewaert), Christopher Verbeke (1), Kevin Berteaux (63’Nordin Coppenolle). Reservedoelman Gertjan Catrysse bleef op de bank. Er was geel voor Ludovic Lecat, Halim Zouber en Nicolas Platteeuw. Voor Ludovic was het zijn 3de gele kaart zodat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd tegen Brielen

 

Volgende wedstrijden:

Maandag 12 februari:
20 uur: Jong Male – bijzondere beloften KRC 0-1

Woensdag 14 februari:
19uur: IP U17 – KSC Wielsbeke, Jeugdcup Het Nieuwsblad
19uur: IP U15 – KSC Wielsbeke, Jeugdcup Het Nieuwsblad

Zaterdag 17 februari:
9uur15: GU17 KRC – WS Adinkerke
10uur: IP U13 A/B – KSV Oostkamp
10uur45: KSV Oostkamp - IPU11
14uur30: KSV Veurne - GU15 KRC
15uur: VVC Beernem – bijzondere beloften KRC

Zondag 18 februari:
10uur: FC Gullegem - IPU10
11uur: Racing Waregem – IP U12 A/B
15uur: 1ste elftal KRC – Brielen Sport