Wedstrijdverslagen 16/17-09-2017

Bijzondere Reserven
KEG Gistel - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 (2-1)

Onze beloften leden een nipte 2-1 nederlaag op verplaatsing naar KEG Gistel na een meer dan verdienstelijke wedstrijd. Het was Jordy Schoolaert die na een 1-0 voorsprong van de thuisploeg de bordjes terug in evenwicht bracht. De thuisploeg scoorde nog de 2-1 juist voor het rustsignaal en wat de mannen van Geert Decoene ook probeerden, het lukte niet meer om de gelijkmaker te forceren. Een gelijkspel was zeker de juiste weergave van de wedstrijd. Volgende week dan maar terug 3 punten binnen halen met de komst van FC Veldegem. Het PC West-Vlaanderen beslist deze week over door de scheidsrechter stopgezette thuiswedstrijd van de openingsspeeldag tegen Loppem. Beslissing was dat de wedstrijd moet herspeeld worden, gezien op het moment van het stopzetten van de wedstrijd spelers van beide ploegen op het veld stonden aan het trekken en duwen, zodat geen beslissing kon genomen worden welke ploeg eigenlijk in de fout ging. Het wordt nu zoeken voor een geschikte datum om deze wedstrijd te herspelen. Jensi Callewaert kreeg 1 speeldag schorsing voor zijn rode kaart.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Dawyndt Dries, Harm Blomme, Jelle wils, Jens Dewulf, Julien Dever, Han Dewinter, Jeroen Dorné, Jordy Schoolaert (1), Yoni Declerck, Mustafa Awad, Bert Verdonck, Wesley Butaye, Yorick Spinnewyn, Nils Desaever. Er was geel voor Yoni Declerck.

 

1ste Elftal
KRC De Panne - WS Houthulst
Eindstand: 2-1 (2-0)

Na de twee 3-1 nederlagen tegen eindrondekandidaten SC Zonnebeke en Eendracht Hooglede in de eerste 2 wedstrijden van de competitie, stond vandaag terug een zware opdracht op het programma voor KRC met de komst van WS Houthulst, dat zeker zijn start niet gemist had en met een 6 op 6 aan de leiding van het klassement stond. KRC deed er toch best aan om de puntjes thuis te houden, want met een 0 op 9 kon zeker van een mislukte start gesproken worden van een ploeg met toch de ambitie van een plaatsje in de eindronde.

Trainer Chris Plaisier, speciale wedstrijd voor hem tegen de club waar hij opgegroeid is, behield toch het vertrouwen in zijn elftal van de eerste 2 wedstrijden. KRC komt er in de eerste 20 minuten eigenlijk niet aan te pas tegen een fris en met veel beweging voetballende Houthulst. Weinig beweging bij KRC, veel slechte passen, veel misverstanden, vlot liep het helemaal niet. Ondanks dit alles toch in 6’ eerste kansje van de wedstrijd voor KRC wanneer Kevin Berteaux van op rechts kan voorzetten, bal komt bij Ferre wiens poging in de handen van de keeper terecht komt. 7’ mooie combinatie van de bezoekers, bal komt bij Dumoulin Dempsie maar zijn schot eindigt gelukkig tegen de deklat. 9’ dom balverlies van Sebastien Schrefheere, bezoeker alleen op doel af maar Seb kan gelukkig in extremis nog zijn fout herstellen. 11’ terug geklungel achteraan bij KRC, ditmaal een mooie redding van Diego met de voet op een laag schot van Dumoulin Colin. 16’ snelle uitbraak van KRC, Kevin Berteaux zet mooi voor van op links naar Christopher Verbeke die op zijn beurt aflegt voor Alexandre Protin die KRC op een 1-0 voorsprong trapt, volledig tegen het spelbeeld in.18’ terug de bezoekers met veel pech wanneer een afgeweken vrije trap van Dempsey Dumoulin tegen de kruising belandt. 23’ lange bal vooruit van Houthulst, actie op links afgerond met een schot naar de verste hoek maar Diego gaat goed plat. 29’ vrije trap van Alexandre Protin helemaal aan de linkerkant van het veld, keeper Lannoo verkijkt zich helemaal op de bal en de bal gaat mooi in de kruising binnen, 2-0, KRC op rozen. 34’ terug de woudsporters met een diepe bal, terug Diego die tot 2x toe op de juiste plaats staat. KRC komt beter en beter in de wedstrijd en heeft de wedstrijd nu duidelijk onder controle tegen de bezoekers die duidelijk aangeslagen zijn. 38’ mislukte hoekschop van Alexandre, bal komt terug bij hem, ditmaal een veel betere voorzet en het is een volledig vrijstaande Stijn Dumon die recht op de keeper kopt. 40’ voorzet van op links, Stijn kan terug op doel koppen, bal wordt weggewerkt en komt bij Christopher Verbeke terecht die op doel kan trappen, maar zijn schot wijkt af in corner. 41’ hoekschop rechts daar Alexandre, Stijn kan terug op doel koppen maar ditmaal keeper Lannoo die met een mooie reflex de bal over doel kan tippen.

Ruststand 2-0, misschien wel gevleid voor KRC dat na een slechte start uiteindelijk toch nog voldoende kansen kreeg om nog met een grotere voorsprong te gaan rusten, mede door de pech van de bezoekers bij de afwerking. 46’ bal diep op rechts, Kevin Berteaux zet mooi voor maar de bal kan uiteindelijk nog in extremis in corner getrapt worden. 47’ Christopher naar Kevin, mooie individuele actie, schot over de grond maar doelman Lannoo brengt redding met de voet. 52’ schot-voorzet van Thuillier Steven, Diego moet de bal in corner duwen. 53’ actie van de bezoekers over links, Diego komt uit maar kan niet bij de bal, bal komt voor en het is goaltjesdief Coigne die de aansluitingstreffer binnentrapt. 55’ vrije trap centraal voor het KRC-doel, Dumoulin Dempsie achter de bal en Diego met de nodige moeite in corner geduwd. Wedstrijd valt dan wat stil, steriele druk van Houthulst, maar KRC met een sterk spelende kapitein Nicolas Platteeuw centraal achteraan, houdt de wedstrijd goed onder controle. 69’ nog een mooie aanval van KRC over links met Alexandre die de bal achteruit kan leggen naar Kevin Berteaux die de bal nog moet controleren, schot wordt nog afgeblokt door een verdediger. 71’ Wouter Dorné met een mooie voorzet over de 2de paal, Ferre neemt de bal in 1 tijd op de slof en keeper Lannoo duwt de bal met een mooie reflex in corner. 76’ mooie voorzet van op recht door Mulisa Kalisa Arnauld, bal mooi binnengekopt door Christopher Verbeke maar doelpunt afgekeurd door scheidsrechter De Clercq Steve voor twijfelachtig buitenspel. 86’ Protin mooi diep voor de ingevallen Nordin Coppenolle maar terug een redding van de goed uitgekomen Lannoo. In de blessuretijd nog een vrije trap van de bezoekers op links, kopstoot van Colin Dumoulin die gelukkig nipt over gaat. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 2-1 eindstand, meteen de eerste 3 punten van het seizoen voor KRC. Al bij al misschien een gevleide overwinning voor onze Ratjes, een gelijkspel was misschien een betere weergave van de wedstrijd waarin vooral pech Houthulst van doelpunten hield, maar KRC kon zeker ook meer gescoord hebben en de wedstrijd veel vroeger beslist hebben. Volgende week moet nu de bevestiging volgen op het veld van promovendus VP Gits, toch ook reeds 3 punten en dit WE nipt met 2-1 verloren op het veld van SK Westrozebeke.

Speelden voor KRC: Cambier Diego, Lecat Ludovic, Schrefheere Sebastien (33’Jelle wils), Platteeuw Nicolas, Dorné Wouter, Kalisa Mulisa Arnauld, Dumon Stijn, Verbeke Christopher, Protin Alexandre (2) (86’Jensi Callewaert), Berteaux Kevin (78’Coppenolle Nordin), Verdonck Ferre.

Zouber Halim bleef op de bank.

Er was geel voor Arnauld Kalisa Mulisa, Wouter Dorné, Ferre Verdonck en Jelle Wils.

Voor Arnauld was het zijn 3de gele kaart in 3 wedstrijden, zodat hij zondag geschorst is voor de verplaatsing naar Gits. Ook Jensi callewaert is geschorst voor deze wedstrijd door zijn rode kaart bij de beloften.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
SC Toekomst Menen - KVVC IP U14 1-1
KVVC IP U15 - VK Westhoek 5-1
KVVC IP U16 – SV Wevelgem City 6-3
KVVC IP U17 -FC MU Izegem-Ingelmunster 0-1
GU 15 KRC BYE
Sp Keiem - GU17 KRC 0-5 Forfait

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 22 september
20uur: beloften KRC – FC Veldegem

Zaterdag 23 september
10uur: IP U10 KVVC – Wevelgem City
10uur: IP U11 KVVC – Wevelgem City
10uur: Izegem - IPU13 A KVVC
10uur: Izegem – IPU13 B KVVC
11uur: FC Varsenare – IP12A KVVC
11uur: FC Varsenare – IP 12B KVVC
14uur30: GU15 KRC – SP Keiem
14uur30: GU17 KRC – WS Adinkerke

Zondag 24 september
15uur: VP Gits – 1ste elftal KR