Wedstrijdverslagen 17/18-02-2018

Bijzondere Reserven
Jong Male - KRC De Panne
Eindstand: 0-1

Na de op vrijdag wegens de winterse omstandigheden afgelaste thuiswedstrijd tegen leider KFC Heist stond er voor onze beloften nog een inhaalwedstrijd op het programma op het kleine veld van Jong Male. Op papier een gemakkelijke opdracht gezien Jong male in de rangschikking maar op de 13de plaats geklasseerd staat en de heenwedstrijd thuis vlot met 4-0 gewonnen werd. Toch kregen onze jongens de punten niet cadeau van de thuisploeg en moest er tot het laatste fluitsignaal geknokt worden om de 3 puntjes mee te nemen naar De Panne.

Speelden voor KRC: Catrysse Gertjan, Tyvaert Jarich, Dever Julien, Schelfhout Tim, Dawyndt Dries, Blomme Harm, Dewinter Han, Declerck Yoni, Verdonck Bert, Dorné Jeroen, Coppenolle Nordin, Demuysere Tyas, Awad Mustafa, Spinnewyn Yorick, Dewilde Glenn

 

Bijzondere Reserven
VVC Beernem - KRC De Panne
Eindstand: 1-3

Na de op maandagavond 3 punten behaalde punten op het veld van Jong male trokken onze beloftenop zaterdagnamiddag terug op verplaatsing naar het Brugse waar het op het veld van Oedelem moesten opnemen tegen het 2de laatst geklasseerde VVC Beernem, waartegen in de heenwedstrijd met 4-0 gewonnen werd. Coach Geert Decoene was afwezig wegens cyclocross-verplichtingen en werd vervangen door interim-coach ruben Hoorne. Het kostte onze beloften niet veel moeite om vlot afstand te nemen van de jonge thuisploeg zodat het puntentotaal terug aangedikt werd met 3 punten waardoor onze beloften op een erg mooie 3de plaats staan in de rangschikking. Vrijdagavond wacht een moeilijke opdracht met de thuiswedstrijd tegen KSV Nieuwpoort.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Jensi Callewaert, Jarich Tyvaert, Julien Dever, Dries Dawyndt, Harm Blomme, Han Dewinter, Yoni Declerck, Wesley Butaye, Jeroen Dorné, Nordin Coppenolle, Mustafa Awad, Yorick Spinnewyn, Glen Dewild

 

1ste Elftal
KRC De Panne - Brielen Sport
Eindstand: 3-1 (2-1)

Na de wanprestatie van vorige week op het veld van BS Geluveld waar na een erg slappe partij met 3-1 verloren werd was het afwachten onder welk gedaante KRC vandaag aan de aftrap zou staan. Een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Brielen Sport zou normaal nooit geen puntenverlies mogen opleveren, maar ondertussen is al meer dan eens bewezen dat onze Ratjes het zo vaak laten afweten tegen de op papier mindere ploegen. Heenwedstrijd leverde dar al het bewijs van, daar haalde KRC ook maar een 0-0 gelijkspel, zodat Brielen 1 van zijn 4 schamele puntjes al tegen KRC behaalde.

KRC vandaag zonder de geelgeschorste Ludovic Lecat, Jordy Schoolaert stond terug in de basis na zijn blessure. Iedereen hoopte dat KRC terug met de overwinning zou aanknopen na een schamele 1 op 9.

Veel beter kan de wedstrijd niet beginnen want op een vrijegegeven op links door Alexandre Protin is het kapitein nicolas Platteeuw die mooi komt ingelopen en de 1-0 binnenkopt. 7’ een eerste dreiging van de bezoekers, schot uit de 2de lijn van Lucas Manolito, doelman Diego duwt de bal mooi over de lat in corner. 11’ afstandsschot van de vrijstaande Stijn Dumon, schot dat 1 metertje naast gaat. 13’ vrije trap op rechts van de bezoekers, doelman Diego gaat onder de bal door die aan de 2de paal binnengekopt wordt door Lucas Manolito, 1-1. 20’ vrije trap centraal voor doel, Jordy Schoolaert ziet zijn schot via de muur in corner verdwijnen. Jordy geeft de corner van op rechts en het is Kevin Berteaux die uiteindelijk de 2-1 kan binnentrappen. In de 31’ vallen de bezoekers nog met 10 man na een 2de geel voor Brion Renato. KRC dommelt beetje bij beetje terug in, op geen enkel ogenblik is het te zien dat de bezoekers met 1 mannetje minder zijn, bezoekers die ook steeds proberen er voetballend eruit te geraken. In de 44’ grote kans voor de bezoekers, Larson Vanderwee, meer dan duidelijk in buitenspel mag toch doorgaan van scheidsrechter Deprez Franky en het is uiteindelijk Diego die redding brengt, de poging in de herneming eindigt in het zijnet. Ruststand 2-1.

2de helft niet veel beterschap in het spelpeil bij KRC me een veel te trage opbouw, veel slechte passen en weinig beweging. 55’ een schotje van Jordy uit de 2de lijn dat net naast gaat. 60’ slecht gegeven corner van jordy, bal belandt uiteindelijk toch bij Christopher Verbeke die van dichtbij toch nog naast doel trapt. 70’ mooie individuele Halim, schot gaat juist naast. Wedstrijd kabbelt rustig verder, KRC doet niet al te veel moeite om een 3de treffer te maken en gelukkig zijn het de bezoekers die blijven in de fout gaan met hun laatste pas anders zat een gelijkmaker er zeker in. 87’ vallen de bezoekers nog met 9 man door een 2de gele kaart voor Axel Notredame voor protest, maar toch slagen ze er nog in om recht voor doel en op de rand van de 16 nog een vrije trap te forceren, schot van Yuri Vandenberghe gaat gelukkig zo’n halve meter naast de paal buiten. Op een ver ontzetten van Nicolas komt de val op links bij Christopher Verbeke, mooie voorzet en het is de net ingevallen Jarich Tyvaert die beheerst de 3-1 binnentrapt, meteen ook de eindstand.

Eind goed al goed, de 3 puntjes blijven in De Panne maar het spelniveau was zeker niet van dien aard om van een goede ploegprestatie te spreken. Volgende week zondag zal het heel wat beter en scherper moeten met de verplaatsing naar KSV Veurne, steeds een erg beladen derby, waar de thuisploeg zeker met het mes tussen de tanden zal spelen om eindelijk die eerste overwinning tegen KRC te behalen!!!

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Halim Zouber, Nicolas Platteeuw (1), Jeremy Carrein, Wouter Dorné, Arnaud Mulisa Kalisa, Stijn Dumon (91’Jarich Tyvaert (1)), Kevin Berteaux (1) (79’Nordin Coppenolle), Jordy Schoolaert (71’Jensi Callewaert), Alexandre Protin, Christopher Verbeke.

Reservedoelman Gertjan Catrysse bleef op de bank.

Niemand bij KRC kreeg een gele kaart

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
KVVC IP U14 – KVK Avelgem 1-2
KVVC IP U15 – KSV Oostkamp 6-0
KSV Oostkamp - KVVC IP U16 3-4
SC Wielsbeke - KVVC IP U17 1-1
KSV Veurne - GU 15 KRC 7 – 2
GU17 KRC - WS Adinkerke 1-2

Volgende wedstrijden:

Woensdag 21 februari:
18uur: IP U 12 – FC Varsenare, Jeugdcup Het Nieuwsblad
18uur: IP U11 – KSV Diksmuide, Jeugdcup Het Nieuwsblad
19uur30: IPU 16 – Racing Harelbeke, Jeugdcup Het Nieuwsblad

Vrijdag 23 februari:
20uur: beloften KRC – KSV Nieuwpoort

Zaterdag 24 februari/
09 uur30: IPU10 – KSV Oostkamp
09uur30: IPU11 – KM92 Torhout
10uur: SC Wielsbeke – IP U13 A/B
11uur: IP U12 A/B – Racing Harelbeke
14uur30: GU15 KRC – Davo Westende
14uur30: GU17 KRC – VVG Alveringem

Zondag 25 februari
15uur: KSV Veurne – 1ste elftal KRC